Annonce

Annonce

Høstarbejde

Valsemøllens beslutning om at satse på lokale råvarer og økologi er godt nyt for de danske økologer. Foto: Colourbox

Valsemøllen: ”Halvdelen af vores varer kan være økologiske i 2025”

Valsemøllen udvider med ti store siloer i Køge, der skal fremrykke virksomhedens økologiske vækstplaner.

Sidste år lancerede Valsemøllen danske råvarer i de økologiske brødblandinger, og nu har selskabet igangsat et stort silobyggeri, som skal sætte turbo på en økologisk rejse, der begyndte for ti år siden og skal ende med at fylde halvdelen af forretningen.

I januar 2022 skal ti nye siloer stå færdige på Valsemøllens matrikel i Køge, hvor de bliver den fysiske manifestation af selskabets voksende økologiske ambitioner. Siloerne skal gøre det muligt for Valsemøllen at opbevare flere typer økologisk korn fra danske økologer til selskabets melprodukter, kerner, brødblandinger og kagekoncepter.

Det fremgår af en artikel i FødevareWatch, hvor Niels Brinch-Nielsen, direktør i Valsemøllen som forventer at bæredygtighed og økologi vil udvikle sig til endnu vigtigere parametre for fremtidige handel med korn:

"Vi arbejder på at få mere dansk økologi ind i vores forretning, da det bæredygtighedsmæssigt giver mere mening, så vi undgår de lange transporter. Vi vil dermed stort set kun købe dansk," siger Niels Brinch-Nielsen, direktør i Valsemøllen, til netmediet, og han pointerer i den forbindelse, at det er planen at halvdelen af selskabets produktion skal være økologisk allerede i 2025.

Det svarer til knap en fordobling af Valsemøllens nuværende indkøb af økologisk korn.

I 2019 omsatte Valsemøllen for 628 mio. kr. Regnskabstallene for 2020 er endnu ikke offentliggjort. I dag maler virksomheden mel på møller i Esbjerg, Svendborg og Køge, som tilsammen producerer 160.000 ton mel og kerner årligt.

Flere artikler fra samme sektion

Bælgfrugternes utopia ligger i Holstebro

På Cafe Utopia i Holstebro æder bælgfrugterne sig mere og mere ind på menukortet og ind i dagligdagen for de 30 ansatte, hvoraf de fleste er psykisk sårbare. Her balancerer kokken og ildsjælen Mette Nygaard Nielsen med udviklingen af sunde og klimavenlige retter tilberedt helt fra bunden, som også de sårbare medarbejdere kan håndtere. Og bælgfrugterne kan faktisk hjælpe til at give enkle og overskuelige anretninger.

28-03-2024 8 minutter

Miljøstyrelsen finder pesticidrester fra konventionel kartoffeldyrkning i grundvandet

Miljøstyrelsen har i prøver fra sidste år fundet stoffet DMSA i grundvandet. DTU kan ikke udelukke, at midlet skader arveanlægget og har nævnt, at der ikke findes data til en egentlig risikovurdering for sundhed.

20-03-2024 2 minutter Pesticider

Klimabevægelsen og Dansk Vegetarisk Forening anker greenwashing-dom mod Danish Crown til Højesteret

Dansk Vegetarisk Forening og Klimabevægelsen mener, at afgørelsen i Vestre Landsret om Danish Crowns markedsføring af "klimakontrollerede" grise efterlader for mange spørgsmål om, hvor grænsen går, når virksomheder markedsfører sig som grønne.

20-03-2024 4 minutter Forbrug,   Klima,   Grise