Annonce

Annonce

Valsemøllens beslutning om at satse på lokale råvarer og økologi er godt nyt for de danske økologer.

Valsemøllen: ”Halvdelen af vores varer kan være økologiske i 2025”

Valsemøllen udvider med ti store siloer i Køge, der skal fremrykke virksomhedens økologiske vækstplaner.

Sidste år lancerede Valsemøllen danske råvarer i de økologiske brødblandinger, og nu har selskabet igangsat et stort silobyggeri, som skal sætte turbo på en økologisk rejse, der begyndte for ti år siden og skal ende med at fylde halvdelen af forretningen.

I januar 2022 skal ti nye siloer stå færdige på Valsemøllens matrikel i Køge, hvor de bliver den fysiske manifestation af selskabets voksende økologiske ambitioner. Siloerne skal gøre det muligt for Valsemøllen at opbevare flere typer økologisk korn fra danske økologer til selskabets melprodukter, kerner, brødblandinger og kagekoncepter.

Det fremgår af en artikel i FødevareWatch, hvor Niels Brinch-Nielsen, direktør i Valsemøllen som forventer at bæredygtighed og økologi vil udvikle sig til endnu vigtigere parametre for fremtidige handel med korn:

"Vi arbejder på at få mere dansk økologi ind i vores forretning, da det bæredygtighedsmæssigt giver mere mening, så vi undgår de lange transporter. Vi vil dermed stort set kun købe dansk," siger Niels Brinch-Nielsen, direktør i Valsemøllen, til netmediet, og han pointerer i den forbindelse, at det er planen at halvdelen af selskabets produktion skal være økologisk allerede i 2025.

Det svarer til knap en fordobling af Valsemøllens nuværende indkøb af økologisk korn.

I 2019 omsatte Valsemøllen for 628 mio. kr. Regnskabstallene for 2020 er endnu ikke offentliggjort. I dag maler virksomheden mel på møller i Esbjerg, Svendborg og Køge, som tilsammen producerer 160.000 ton mel og kerner årligt.

Flere artikler fra samme sektion

Det er blevet dyrere at være økologisk forbruger

Økologiske fødevarer er steget i pris for første gang i seks år viser Forbrugerrådet Tænks årlige pristjek af 15 økologiske dagligvarer.

16-05-2022 2 minutter

Jordbrugsfond er på jagt efter nye investorer

Krigen i Ukraine bremser aktiesalget hos Dansk Økojord, som opruster med to ansatte i jagten på det store gennembrud hos de store investorer.

12-05-2022 7 minutter Omlægning,   finansiering

Vil du teste danske bælgfrugter?

Innovationscenter for Økologisk Landbrug kan nu tilbyde fødevarevirksomheder og professionelle køkkener at afprøve danske økologiske bælgfrugter.